BÜYÜKŞEHİR, BİN 725 ADET AKÜLÜ VE MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYEYİ TAMİR ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, BİN 725 ADET AKÜLÜ VE MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYEYİ TAMİR ETTİ

 Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi’ne baÄŸlı Akülü ve Tekerlekli Sandalye Tamir Bakım Atölyesi, bin 725 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımını gerçekleÅŸtirdi.

“Engelsiz Kent Gaziantep” mottosuyla hareket eden Gaziantep BüyükÅŸehir, ücretsiz olarak bin 725 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalyenin bakım ve tamirini yaptı. Bu kapsamda atölye, araçları adreslerinden alarak onarımını yapıp adreslerine teslim ediyor. Akülü araçlarında meydana gelen arızaları gidermek için daha önce 300 ila 6 bin TL arasında deÄŸiÅŸen masrafları karşılamak zorunda kalan engelli bireyler, büyükÅŸehirin bu hizmeti sayesinde bakım ve tamir ihtiyaçlarını ücretsiz bir ÅŸekilde çözüme kavuÅŸturuyor.

TOLAY: AMACIMIZ, ENGELLÄ°LERÄ°N YAÅžAMDA HER AN AKTÄ°F OLMASINI SAÄžLAMAK

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, yaptığı açıklamada, engelli bireylerin yaşam standartlarını korumak adına kent genelindeki her ihtiyaca koştuklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Sosyal belediyeciliÄŸin bir örneÄŸi olan atölyemizdeki amacımız, engelli vatandaÅŸlarımızın yaÅŸamın her anında aktif olmalarını saÄŸlamaktır. Atölyemizde maddi durumu iyi olmayan ve akülü sandalye kullanabilir raporu olan vatandaÅŸlarımıza ücretsiz hizmet verilmektedir. Akülü araçların tamiri ile yeni araç verilmesinin önüne geçilmiÅŸ olup maddi kazanç saÄŸlanmıştır. Engellilerimizin yolda kalma durumlarında Acil Ulaşım Destek Hattımıza ulaÅŸtıklarında bulundukları yere hızlıca eriÅŸim saÄŸlayıp sorunlarını çözmekteyiz. Asansörlü araçlarımız ile maÄŸduriyetleri giderilen ortopedik engelli vatandaÅŸlarımızın da her zaman yanlarında olmaya devam edeceÄŸiz.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER