ŞAHİNBEY’İN SOSYAL TESİSLERİNDEN ÇIKAN PAHA BİÇİLEMEZ EL İŞLERİ 

ŞAHİNBEY’İN SOSYAL TESİSLERİNDEN ÇIKAN PAHA BİÇİLEMEZ EL İŞLERİ 

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi’nin el nakışı sim sırma sipariş atölyesinde eğitim gören kadın kursiyerler, kutnu kumaşı üzerine işledikleri nakışlarla yaptıkları terlikleri destek veren firma ile birlikte dünyaya ihraç etmeyi hedefliyor.   

Şahinbey Belediyesi Binevler Sosyal Tesisi’nde birçok eğitimin yanı sıra kadınlarına el işi kursları yapılıyor. Sosyal tesiste bulunan el nakışı sim sırma sipariş atölyesindeki kursiyerler, kadın bir girişimcinin katkılarıyla kutnu kumaşı üzerine işledikleri nakışlarla terlik üretiyor. Kadınlar, hedeflerinin dünyaya Gaziantep yöresine ait nakış işlemelerle üretilen terlikleri ihraç etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

YÖRESEL SÜSLEMELER YAPIYORUZ 

Filiz Özçelik, kursların hem psikolojik hem de ekonomik anlamda olumlu etkilerini gördüklerini belirterek“ Binevler Sosyal Tesisi’nde kursiyer olarak başladım. Burada kendi emeklerimizle bir şeyler yapmaya çalıştık. Daha sonra yaptığımız çalışmaları ilerlettik. Hocalarımızın yardımıyla terliklere nakış işleme teklifi geldi. Şu anda da terliklerin üst kısmına nakışlarla yöresel süslemeler yapıyoruz. Hocalarımız geliştiriyorlar bizde onların yardımıyla işliyoruz ve aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Her yönden bizim için çok iyi oldu. Çok şükür para da kazanıyoruz. Bu durum da çok hoşumuza gidiyor. Buraya başladığımızda hiç böyle bir şey hayal etmiyorduk. Terliklerin üzerine işlemeler yapıp üretime geçtik. Satışlarımız henüz başlamadı ama yakında ihracatlar yapmayı da istiyoruz. Emeği geçen hocalarımıza ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. 

İHRAÇ ETMEK İSTİYORUZ 

Serap Alp, terliklerin çok beğenileceğine inandıklarını belirterek “ Binevler Sosyal Tesisi ’ne çocuklarımın eğitimi için geliyordum. Tesise çocuklarım için geldiğim sıralarda boş vakitlerimi değerlendirmek için nakış kursuna katıldım. Daha sonra hocalarımın desteği ve belediyemizin sunduğu imkanlar sayesinde kendimi geliştirdim. Daha sonra terlik üretim teklifi aldık. İlk başlarda bana bu işin ne getirisi olacağını çok bilmiyordum ancak maddi kazanç olarak bana geri dönüşleri oldu. Bu durumda aile bütçemi, çocuklarımın eğitimine katkılarda bulundu. Daha sonra yaptığımız terliklerde üretime geçip satışa başlayacağız. İnşallah, hedefimiz olan ihracatları yapacağız. İhracatlar sayesinde ülkemizi ve Gaziantep’imizi tüm dünyaya tanıtacağız. Bu konuda bizlere yardımcı oldukları için Binevler Sosyal Tesisi’nde görevli hocalarımıza ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

GAZİANTEP NAKIŞINI DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ 

Kadınların desteklenmesi anlamında böyle bir proje yapıp Binevler Sosyal Tesisi ile irtibata geçtiklerini belirten Ayda Demirkan, “Bu nakışlarla terlik üretme işine korona virüs nedeniyle evlerde oturduğumuz sırada düşündüm. Hem Gaziantep yöresine ait nakışlarımızı hem de kutnu kumaşımızı kullanalım dedik. Aynı zamanda kadınlarla yardımlaşarak bir girişimcilik yapmak istedik. Sosyal tesisteki hanımlarımız hem el işleri nakışlarını ortaya çıkarıyorlar hem de maddi olarak kendilerine katkı sağlıyorlar. Bu işe hiç bilmeden başladık ama sağ olsun sosyal tesisindeki arkadaşlarımız bize çok fazla destek oldu. Bilindiği üzere Gaziantep’te nakış çok önemlidir. Bizde Gaziantep’teki nakışı dünyaya duyurmak için farklı bir yol denedik. Kutnu kumaşına işlenen nakışlarla terlikler ürettik ve bunları dünyaya ihraç etmek istiyoruz. İnşallah, dünyaya yapacağımız ihracatlarla da yükseleceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER